Hivjon minket +36 (20) 4294-745

Üdvözöljük az elektronikus webáruházunkban!

Kültéri szaunaház fotógaléria

 

 

TUDJON MEG TÖBBET LEENDŐ SZAUNAHÁZÁRÓL

A kültéri szaunaházainkról rövíden:

Finnországban a szauna és a természet két elválaszthatatlan fogalom. Egyre többen döntenek kertben telepített szaunák mellett, ahol a szauna és a kert szimbiózisa a hagyományos finn szaunaépítés múltját idézi.

A kültéri szaunaház, mely dísze a kertnek, védi a szaunakabint az időjárás viszontagságai ellen. Otthont ad öltözőnek, pihenőpadnak, vizes blokknak stb.

A kültéri szaunaházban eltöltött idő egy oázis napjaink időforgatagában, ahol testünket egyszerre járja át a meleg és kertünk levegőjének friss illata!

A szaunaház hangulatát fokozhatjuk egy fatüzelésű szaunakályhával, a hozzá tartozó fahasáb tárolóval, a szaunaház közelébe telepített fürdőtóval, pihenésre csábító kertberendezéssel.

Eredetileg a kültéri szaunaházak többnyire farönkökből épültek, napjainkban általában boronafalas, vagy szigetelt és fával burkolt változatban készülnek.
Cégünk javaslata, hogy a szaunaházon belüli szaunakabin, kiviteltől és szerkezettől függetlenül, rendelkezzen önálló hőszigeteléssel és dillettációs térrel.

Ezáltal a szauna nincsen kitéve a környzeti tényezők fára gyakorolt hatásainak. Javaslatunk további előnye, hogy miután a szaunaház független a belsejébe telepített szaunakabin méretétől, építtethetünk akár vizes blokkal, pihenővel, szociális helyiséggel stb. ellátott épületet is!

A szaunaháznak fő feladata tehát, hogy oltalmat adjon a szaunának és a szaunázás egyéb kellékeinek.